24 Mayıs 2014 Cumartesi

Murat Cem MEKIK, MSEE, TPY, PMP



GENÇLİĞİ:
 
Murat Cem MEKİK, Avusturya, Viyana’da doğmuştur. Babası İstanbul’lu ve hariciyeci, Annesi Kastamonu’lu maliyecidir. Murat Cem, ABD’nin Chicago kentindeki Whitney Young Magnet High School’dan mezun olmuş ve BS ve MS üniversite derecelerini Ankara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden almıştır.



MESLEK YAŞAMI:


Kariyerine 1977 yılında Chicago’da bir mühendislik/müteahhitlik firmasında teknik ressam ve proje ekibi üyesi olarak başlamıştır. Kısa süre tıp tahsilinden sonra, profesyonel yolunu mühendis ve proje yöneticisi olarak tercih etmiştir. 38 yıl boyunca uluslararası inşaat, enerji, ulaştırma ve sanayi tesisi proje ekiplerinin her seviye ve görevinde yer alarak, projelerin ilk oluşumlarından keşif/teklif hazırlıklarına ve sunumuna ve uygulanmalarına kadar geçen tüm gerçekleştirme süreç ve aşamalarında deneyimlenmiştir. Murat Cem aynı zamanda üniversitelerde, meslek okullarında, şirketlerde ve özel derslerde 30 yılı aşkın eğitmenlik deneyimine sahiptir. 2007 yılından bu yana bağımsız danışmanlık ve rehberlik yapmaktadır.



SİYASİ/EYLEMCİ TARAFLARI:
 
Murat Cem 1979 yılında, cinsel farkındalığı artırma ve hazırlıksız çocuk sahibi olmayı engelleme amacını güden, Chicago’daki tartışmalı ‘No Hassle Clinic’ (Zorluksuz Klinik) projesinin kurucularından olmuştur. 1994 yılında Türkiye’de LİBERAL DEMOKTRAT PARTİ’nin kurucu üyesi olmuştur. 1995-1997 yıllarında daha sonra LİBERAL DEMOKTRAT PARTİ ile birleşecek ve eylemci bir STÖ olan, ‘Yapıcı Anlayış Hareketi’ne önderlik yapmıştır. 1997-1998 yıllarında LİBERAL DEMOKTRAT PARTİ Ankara İl Başkanlığını yürütmüştür. Halen Türkiye’de, ‘Gelişmekte olan ve Yanlış Bilinen Proje Yöneticiliği’ne dair farkındalık yaratma hareketinin içindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder